Ostan/otsin vanu fotosid vanadpildid.net keskkonnas avaldamiseks: 5516999

Logi sisse
ja salvesta oma lemmikud

Vali asukoht piltide sirvimiseks
Pilte: 3637

Pärnumaa Saaremaa Läänemaa Harjumaa Järvamaa Virumaa Viljandimaa Tartumaa Võrumaa
X

1500. (0)

Fotograaf: M.Öömann
Valisin selle pealtnäha ilmetu ja tagasihoidliku foto täitma vanadpildid.net ajaloolist hetke mitmel erineval põhjusel. Sest juhtus nii, et selle fotoga tuli kaasa kuidagi erakordselt palju sümboolset, mis tähistab korraga nii vanadpildid.net minevikku, olevikku ja tulevikku.

- Tegemist on fotoga, mis on tehtud Koeru fotograafi poolt Koeru inimestest.

- Just Koeru kihelkonna inimesed on need, kelle mälestustele on vanadpildid.net peamiselt üles ehitatud ning kelle töid ja tegemisi võime seal imetleda. Aitäh neile tagantjärele!

- Tegemist tuntuima Koeru fotograafi Martin Öömanni varase ülesvõttega, ilmselt 20. sajandi algusest, millele viitab foto taha kleebitud papp ning selle alumisse nurka pressitud fotograafi tempel. Kui poleks olnud Martin Öömanni, vanadpildid.net keskkonna vaieldamatut staari, oleks meil täna kindlasti vähem võimalusi piiluda Koeru kihelkonna minevikku. Ja kes teab, ehk poleks temata ka vanadpildid.net keskkonda.

- Kuigi fotol on inimesed, kelle poolt tehtu haarab kaasa, paneb koguma, referaate kirjutama ja jäljendama, ei tea me liiga sageli nende endi kohta midagi. Kes nad olid? Kus elasid, kuidas elasid ja millest unistasid? Mõned nimed tulevad aja jooksul välja aga suurem osa infost jääbki kadunuks. On ainult foto nagu see siin!

- Viimane kuid mitte väikseima kaaluga on asjaolu, et tegemist on ostetud fotoga osta.ee oksjonikeskkonnast, kusjuures rõhk on sõnal “ostetud”. Suurem osa viimasel ajal siia üleslaetud pilte olen ostnud ühest või teisest ning ei näe, et see trend peaks kahanema, pigem kasvama.

Nii on. Esimesed 1500 fotot on üles laetud, nende teadmistega võtame sihiks 2000. Endiselt on kõik oodatud tegema kaastööd ja saatma avaldamiseks fotosid oma peralbumitest. Täpsemad juhendid saab minu käest. Helista 55 16 999 või kirjuta marko.mand at eesti.ee.
Allikas ja avaldamisõigused: Marko Mänd, jagada viitega allikale
Asukoht: Järvamaa, Koeru kihelkond
Sildid: 3000px

Makse saaja nimi: MTÜ Nahkanuia
Arvelduskonto nr: EE182200221045230148
Selgitus: Vanadpildid.net toetuseks
SEBSwedbankDanskeNordeaLHV
X

Liitu meie uudiskirjaga!

Lisa kommentaar

X
kodulehe, e-poe tegemine