Ostan/otsin vanu fotosid vanadpildid.net keskkonnas avaldamiseks: 5516999

Logi sisse
ja salvesta oma lemmikud

Vali asukoht piltide sirvimiseks
Pilte: 3637

Pärnumaa Saaremaa Läänemaa Harjumaa Järvamaa Virumaa Viljandimaa Tartumaa Võrumaa
X

2000. (1)

Fotograaf: teadmata
Tudre juurtega Linda oma kodus jõulupuul. Kui ma meenutan oma lapsepõlve paari jõulukuuske, tunduvad need tagantjärele nii tihedad ja ilusad, et sellist rootsu nagu fotol ja nagu ma näen inimeste poolt koju toodavat tänapäeval, on raske pidada sobivaks puuks. Kipun siiski uskuma ja leppima, et tõde on fotol. Sellised need eestimaised jõulupuud ja jõulud on olnud.

Paar detaili jäi silma. Ehted kuusel meenutavad kangesti isetehtud kompvekke ja kuuse jalg pole muud kui kõrgetel jalgadel ning keskelt auguga pink.

Tegemist on 2000. fotoga vanadpildid.net keskkonnas. Kaalusin pikalt, mis see võiks olla, olen ju jõudnud järjekordse teetähiseni vanadpildid.net arengus. Kohe algusest oli mul tunne, et see foto peab kajastama seda, millele see projekt võlgneb oma sünni ning hilisema eksistentsi. Selle foto keskmes pidi olema inimene, eelistatult koerukas, mingis pealtnäha tavapärases, võimalikult argises keskkonnas. See pidi olema foto, mis paljude teiste seas võiks vabalt jääda märkamatuks.

Leidsin sellise ühest albumist, mis on minu käes skanneerimiseks. Ja foto meeldis mulle esimesest pilgust. Ma ei tea millele tüdruk kuuse kõrval istudes mõtleb, ja kas üldse mõtleb. Mina mõtlen seda pilti vaadates, mis saab pikas perspektiivis vanadpildid.net keskkonnast ja kaua ma suudan seda nii teha. Kas 3000 tuleb?
Allikas ja avaldamisõigused: Leili Grauberg, jagada viitega allikale
Asukoht: Järvamaa, Koeru kihelkond, Tudre
Sildid: tudre, jõulud, 3000px

Makse saaja nimi: MTÜ Nahkanuia
Arvelduskonto nr: EE182200221045230148
Selgitus: Vanadpildid.net toetuseks
SEBSwedbankDanskeNordeaLHV
X

Liitu meie uudiskirjaga!

Lisa kommentaar

Anne (22.04.2017)

Arvan,et see tütarlaps on Grauberg Juuli tütar Linda, kes suri noorelt, vist tiisikusse nagu siis öeldi.

X
kodulehe, e-poe tegemine